måndag 14 april 2008

Anagram...

...är rätt kul tycker jag. Du som besöker min blogg - gå in på Kryssakuten och se vad staden du bor i eller orten du kommer ifrån blir som anagram. Ibland går det inte alls. Då kanske det finns något annat som har med dig att göra, t ex ett intresse, som du kan prova med i stället (ja, jag vet, alla kommer att söka på fotografera).

Ibland blir det riktigt kul - Arvika blir t ex kaviar. Slå det om du kan.

Tre sorters lögner...

...lär det finnas och det är lögn, förbannad lögn och statistik. Här kommer ett exempel på det sistnämnda, som är halvårsstatistik för min blogg. Jag har, det senaste halvåret, haft:

  • 2872 besök
  • 608 helt unika besökare
  • 5388 sidvisningar

Varje läsare tittar på i genomsnitt 1,88 sidor och spenderar 2 minuter och 35 sekunder på bloggen. Besökarna har varit från 21 länder och kommer från 184 städer där den mest avlägsna antagligen är Raymond Terrace i Australien. Den enda världsdelen som jag inte haft besök från är Afrika. Gissningsvis är tillgången till datorer begränsad där, liksom anslutningsmöjligheten till Internet. Varför annars detta afrikanska ointresse för lilla mig? :)

Nu ska jag satsa på att skriva in de vanligaste sökorden på nätet i mina blogginlägg. Ni vet, sådana där ord som Internet är fullt av. När jag någon gång har skrivit in ett sådant ord i ett inlägg så har just detta ord gjort att ovanligt många besökare hittat till bloggen med hjälp av Google.

Alla medel är tillåtna för att få upp besöksstatistiken...

Hur kommer det sig...

...att man ofta lägger till just sepia som ton i ett svartvitt fotografi? Är det bara för att det ska se gammalt och ligninfärgat ut? För det är ju långt ifrån naturligt. Verkligheten är inte brun.

Hur reagerar man på andra toner? Om jag hävdar att jag lagt till en svagt turkos ton till mitt fina fotografi på den gamle mannen för att jag med bestämdhet tycker att det ger den rätta känslan - vad säger folk då? "Men snälla Hans - det ser alldeles onaturligt ut". Javisst gör det det - men sepia då? Var gubbjäveln gulbrun? Var han sjuk på något sätt?

Jag tror att sepia är en ton som är naturligt onaturlig medan alla andra toner enbart är onaturliga. Möjligtvis får de förekomma i popart.