onsdag 12 december 2007

Man borde...

...för sin egen skull vara förbehållslöst ärlig och lämna ut sig själv totalt till varje människa man möter. Varenda människa går omkring med spärrar som säger att "det och det och det kan jag inte berätta för någon - de skulle tro att jag är knäpp".

Och? Vad fan gör det? Vad kan hända mer än att de faktiskt anser att du är knäpp? Du behöver inte ägna dem en tanke mer i hela ditt liv, du kan välja bort alla människor som inte passar dig. Kvar blir de som respekterar det du står för - de kanske inte delar din åsikt, men de accepterar att du har den. Med människor som du öppnat dig helt för och som inte skräms iväg av det du står för kan du slappna av. Kasta alla fasader. Prata fritt. Slippa lägga energi på att ständigt ligga på försvarsnivå DEFCON 3. Få människor klarar av detta till hundra procent, men jag önskar att jag vore en av dem som gjorde det. Några av mina vänner känner mig bättre än andra, men jag har fortfarande sidor som ingen mer än jag själv vet något om.

Tänk er följande frågor och svar (som skulle kunna vara mina åsikter men som inte nödvändigtvis är det):

Fråga eller påstående: Visst är det hemskt med krig, tycker du inte det?
Svar: Nej, inte alls. I det stora hela behöver faktiskt världens befolkning minskas med ett par miljarder människor, så... fram för fler krig, hahaha, bara inte här men i Kina kanske? Eller Indien? Eller varför inte Kina mot Indien?

Fråga eller påstående: Missionären är allt världens bästa ställning!
Svar: Nej, fy fan... bakifrån så man slipper se in i ögona på den som ligger under en, det går väl an. Annars är jag mest inne på det här med blöjsex faktiskt, har du provat det? Och hundar. Eller blöjsex och hundar samtidigt. *suckar lustfyllt*

Fråga eller påstående: Bonde söker fru är ett himla trevligt TV-program, tycker jag!
Svar: Du är ju för fan inte klok! Bönder ska fan inte ha några fruar! Då blir de ju fler ju! Nej, jag tycker inte om bönder och jag kommer att skratta mig trött den dag som all åkermark är planterad med skog. Eller omgjord till golfbanor. Skit samma, bara bönderna försvinner.

Kanske inte så populära åsikter. Provokativa. Knäppa, sjuka och därför faaaarliga! Vem vill anses vara knäpp, sjuk och farlig? Bäst att gömma sig. Vara på sin vakt. Inte våga lita på människor. Kanske skaffa sig en pistol? Bara utifall att?

Att öppna sig så mycket man vågar för vänner man lärt sig lita på är ett steg på vägen till att slippa gömma sig. Ett litet steg mot att få riva en del av sina skydd och barriärer. Låta folk få titta in lite över kanten, fast bara lite.

Jag önskar jag kunde riva den jävla muren helt. Jag är trött på att vissa stunder inte få vara mig själv som den jag verkligen är. Jag skulle känna oerhört stor respekt för den människa som vågade vara helt naken och ärlig mot mig. Och då menar jag verkligen helt naken och ärlig...

Klappat men inte klart!

Nu har jag antagligen fått tag på de julklappar som jag behöver få tag på i år. Återstår lite impulsköp, som kan göras när som helst och de känns mer som en kul grej än som ett måste. Puh! Då var man klar då. Eller? Nääää...

Jag måste:

- gå till banken och fixa med lagfarten på huset (jag ska bara hitta de papper jag behöver först)

- göra ytterligare någon kvällsinspekton för jobbets räkning (men jag får inte betalt förrän i januari)

- göra klart i hallen (helst före städningen som kommer längre ner i listan)

- koka knäck (som kommer att bli seg efter några timmars kokande men aldrig så seg att den stelnar och den kommer säkert att rycka ut någon lagning då jag tuggar på den och jag som precis har rotfyllt färdigt en tand och...)

- julstäda (vilket fånigt påhitt, jag städade ju förra julen)

- slå in sju paket till (eftersom jag inte orkade stå och vänta på att en stressad leksaksaffärsanställd skulle slå in dem framför en allt längre kö med julklappshysteriska människor)

- klä in ett slags plastträd med olikfärgade kulor och glittrande snören (en lika underlig tradition som midsommarstången)

- griljera en skinka (men innan dess måste jag göra rent ugnen som luktar konstigt av bränd, förkolnad fisk sedan några veckor tillbaka)

- lämna in min dumma mobiltelefon på reparation (om jag hittar kvittot)

- äta ett julbord (förhoppningsvis utan att bli sjuk)

- hjälpa Marie att flytta och att hämta grejer på IKEA (vilket i och för sig är kul)

- skriva och skicka julkort (kanske, jag är inte så mycket för det där med julkort)

- varva ner (på några dagar ska man ställa om från juleid till julefrid och det där brukar aldrig fungera)

Fast jag tycker - tro det eller ej - att det är kul med jul, men jag är rätt glad att den inte varar fram till påska! :)