torsdag 29 november 2007

Utmanad igen!

Tesa har fått en utmaning och vidarebefordrat den till mig och några andra. Min tur att svara alltså och i punkt 10 går utmaningen vidare till 3 personer (borde väl varit fem men jag har inte många vänner med hemsida):

1. Vad gjorde du för tio år sen?

Då jobbade jag i Mellerud med ungefär samma sak som idag fast tillvaron var enklare. Kajsa och jag hade flyttat ihop, i september 1997 tror jag det var. Jag hade mitt hus till försäljning eftersom jag ville ha en lägenhet i stället - det skulle bli lättare att flytta till Arvika då om ett jobb uppenbarade sig där. 1997 dog min pappa efter att ha kämpat mot en hjärntumör i ett drygt halvår. Ett mycket underligt och förvirrat år, 1997.

2. Vad gjorde du för ett år sedan?

Mådde dåligt som fan. Kajsa med. Skilsmässan fanns säkert i tankarna hos oss båda. Som en utväg ur, men inte som en lösning på, något vi inte klarade av att hantera. En lösning hade krävt en karta så att vi hade nått ända fram till målet. Vi fick hjälp med kartan men vi var dåliga på att förstå kartsymbolerna - vi gick fel och åt var sitt håll. Utvägen blev skilsmässan - inte ens halvvägs fram till målet.

Det finns inte mycket annat att berätta om 2006. Problemen vi hade överskuggade allt och depressionen täckte allt med mörker.

3. Fem snacks du gillar.

Bara fem? Jag är allätare (tyvärr) men om man ska välja några favoriter då... ostbollar är en. SourCreamkryddade chips en annan. Är svag för choklad i alla dess former så länge den inte är mörk. Lösgodis-surisar av alla slag kan jag proppa munnen full av och marschmallows är gott, både naturella och grillade!

4. Fem sånger jag kan texten utantill på.

Jag tror inte att jag kan texten på fem sånger utantill - för att jag ska komma ihåg texterna till olika låtar krävs att jag hör dem. Då kan jag sjunga med - jag vet vilka ord som kommer innan sångaren sjungit dem. I så fall fixar jag flera av Dire Straits låtar (t ex Brothers in Arms). Jag kan många av Imperiets och Ebba Gröns texter även om jag inte hört somliga låtar på länge. The Clash har några låtar som jag kan texterna på, t ex London calling eller Guns of Brixton. Sen finns det en del barnsånger. Björnen sover kan jag utan hjälp!

5. Vad skulle du göra om du blev miljonär?

Utbrista i ett stort "Oj!" och tre sekunder senare logga in på Cyberphoto eller B&H i New York och shoppa loss. Jag skulle bygga mig en studio, sticka till Island och fotografera och till våren skulle jag köpa mig en mindre motorbåt. Under vintern skulle jag kunna tänka mig att lägga in mig på ett spa i tio veckor eller så. Med personlig rådgivning, sallader i långa banor och träning följt av massage och bra sömn. Ge mig själv en god chans att bryta en dålig trend. Köpa en ny kamera till Marie.

6. Fem dåliga vanor

Lätt! Lägger mig aldrig i tid varför jag är tröttare än jag borde vara. Äter alltid en extra portion av det jag tycker är gott. Säger inte nej till godis. Skjuter gärna upp saker tills de oundvikligen måste genomföras och då blir de genomförda under tidspress i stället. Är slarvig med pengar - de rinner gärna mellan fingrarna och sedan ojar jag mig över att jag inga pengar har. Här skulle jag kunna fortsätta med dåliga vanor i en oändlighet, men jag stannar här och konstaterar att jag röker i alla fall inte och jag svär fanimej inte heller.

7. Fem saker du gillar att göra!

- Jag gillar att läsa böcker och då helst riktigt bra deckare - som Peter Robinsons böcker till exempel.

- Jag tycker om att sitta på uteserveringar och liknande där man kan studera människor samtidigt som man dricker en kopp kaffe med påfyllning.

- Jag gillar att ligga i gräset och titta på molnen på sommaren, samtidigt som jag hör vinden susa i lövträden. Tyvärr blir det av alldeles för sällan...

-Jag tycker om djupa samtal med människor som intresserar mig. Om livet, etiken och andra viktigheter.

- Jag tycker om att klura över olika ord och meningar. Använda ord på nya sätt.

Detta var en svår punkt. Det finns så mycket jag gillar att göra och det jag skrivit nu är inte ordnat i någon skala. Det är bara saker som dykt upp i huvudet då jag funderat.

8. Fem saker du aldrig skulle köpa eller klä dig i!

- Jag skulle aldrig ta på mig ett par pumps.
- Kilt och kjol är uteslutet då jag är rädd om kronjuvelerna.
- Jag skulle aldrig köpa kläder för att vara som alla andra, jag handlar bara om jag själv tycker om en sak. Modekläder för modets skull är alltså uteslutet.
- Jag skulle aldrig köpa mig en äggkokare, jag är tillräckligt smart för att kunna använda en kastrull, fylla den med vatten tills det når en lagom nivå, lägga i ett ägg och sedan salta.
- Jag skulle aldrig skaffa en lövblåsare. Varför ersätta nöjet med att räfsa löv med att släpa på en omvänd utomhusdammsugare som låter som ett stort radiostyrt flygplan?

9. Fem favoritsaker!

Hmmm...

- Kamerautrustningen.
- Telefonen, så länge det är jag som ringer eller så länge den som ringer mig är någon jag tycker om att prata med.
- Sängen!
- Alla bilder jag tagit genom åren. Som minnen av något som hänt eller som minnen av känslor.
- ?

Jag konstaterar här att det är få materiella saker jag egentligen sätter värde på och det var en bra insikt. Egentligen skulle jag kunna göra mig av med det mesta utan att sakna det. Tradera och Blocket: here I come!

10.Utmana några.

Jag utmanar tre personer:

Tommy
Marie
Catherine

Puh!