söndag 6 januari 2008

Nyårsraketerna är uppskjutna...

...men det hindrar inte mig från att fortsätta skjuta upp andra saker, så här sex dagar in på det nya året.

Jag hade stora planer inför den här helgen.

Plan nummer ett:

Jag skulle åstadkomma underverk i hallen. Äntligen skulle den bli så gott som klar. Sist jag slipade trappan orkade jag med två trappsteg. Igår hann jag med ett och ett halvt, lite sådär mitt i trappan någonstans. Var annars förresten, jag tar väl inte loss trappstegen och slipar dem inne på toaletten? Min slipmaskin är en svaaaaag maskin. Den liksom går ner i varv då man nuddar underlaget och sedan får man vänta i tio sekunder innan den orkat komma upp i varv igen. Så efter en timmes arbete sköt jag upp det hela. Jag får hyra mig en bättre slipmaskin om det här ska bli klart under 2008.

Plan nummer två: jag skulle måla om ett par av väggarna i Marcus rum från blått till vitt, eftersom jag vill ha gjort det innan jag sätter upp hyllor och annat på väggen. Jag kan erkänna att jag faktiskt var inne och tittade i hans rum, sedan sköt jag raskt upp det hela. Leta efter färg, roller, tidningar att skydda golvet med, ja, ni vet... det lockade liksom inte alls.

Plan nummer tre: jag skulle rensa bland alla gamla papper (räkningar, lönespecar, garantipapper på saker som jag inte ägt på flera år och sådant där). Där får jag väl erkänna att jag kom en hyfsad bit på vägen, jag har kanske gått igenom en tredjedel. Resten har jag skjutit upp. Eller rättare sagt skjutit in under sängen. Syns inte - finns inte. Det som jag sorterat bort står i en back bredvid. Jag borde gått ner med den till källaren för vidare transport till pappersåtervinningen så småningom. Men jag sköt upp det med.

Plan nummer fyra: skotta snö. Det lyckades jag skjuta upp tills det var alldeles nödvändigt att inte skjuta upp det längre. Så ikväll har jag skottat fram bilen. Den fanns faktiskt där under snön och jag skottade till och med uppfarten så att jag tar mig ut i morgon. Men nerfarten till garaget, som jag inte använder, lät jag bli att skotta. Jag väntar nämligen på det utlovade regnet som ska komma på tisdag. Så jag skjuter på skottningen till dess och räknar med att det löser sig utan skyffel.

Fast jag lyckades faktiskt genomföra en del av det som var planerat också. Jag lade ut lite auktioner på Tradera. Jag röjde i datarummet - numera finns det plats att röra musen även i sidled. Jag körde tre tvättmaskiner och har hängt upp innehållet från två (urplockningen av den sista funderar jag på att skjuta upp). Jag har lyckats låta bli att köpa godis och dagens mat har bestått av soppa och Nutrilett - ett led i projekt "mindre av Hans 2008". Jag har dängt Tommy i golf på X-boxen. Jag har kört en diskmaskin. Jag har skrivit årets första blogginlägg, men det tog några dagar innan jag fick lust att skriva.

Kanske var det inte så illa ändå. Jag sköt upp en del men tog itu med annat. Jag hann med att vara lat. Unnade mig själv att låta bli sådant som ingen annan ändå kommer att bry sig om. Unnade mig själv att sköta om mig. Sådant ska man nog inte skjuta upp.

Nu sitter jag och funderar på ordet skjuta. Varför heter det skjuta, sköt, har skjutit? Då borde det väl också heta skjita, sket, har skjitit (ser onekligen kul ut)? För inte är det väl så att det heter skjuta bara för att man ska kunna skilja ordet från skuta?

God fortsättning på er alla vänner!