fredag 18 januari 2008

En dag full av ingenting

Rubriken antyder att det kommer ett sådant där deppigt inlägg igen. Ha - där blev ni lurade. Förhoppningsvis kommer det färre och färre sådana framöver.

Nä, detta handlar om den 17 januari i nådens år 2008. Årets hittills mest innehållslösa dag. Jag är nämligen svåååårt förkyld och dessutom man. Där har ni grundförutsättningarna och egentligen skulle jag inte behöva säga mer än så, men jag gör det ändå.

Som svårt förkyld man gör man så lite som möjligt. Den enda energi man har kvar förbrukar man genom att klaga på hur synd det är om en. Eftersom jag var helt ensam hemma så fanns det ingen som lyssnade och det var därför helt onödigt att öppna munnen annat än vid matdags eller då jag nös. Så, vad skulle man göra med denna lilla mängd energi som man som svårt förkyld man ändå hade kvar? Hur mycket skulle den räcka till? Här kommer svaret:

  • Den räckte till att stiga ur sängen på morgonen och till att sedan ta åtta steg till datorn för ett par timmars surfande.

  • Den räckte till att sätta sig i soffan en trappa ner och till att skala två bananer.

  • Den räckte till att sätta upp tre smala tapetvåder och till att öppna och sedan stänga burken med lim.

  • Den räckte till att sätta sig i bilen och köra till affären för inköp av en av livets mest grundläggande förnödenheter, d v s 24 burkar PepsiMax för 59 kronor plus pant.

  • Den räckte till att med bilen ta en omväg på flera hundra meter till stadens thailändska takeawayställe och till att öppna locket på matlådan då jag kom hem och till att äta upp nästan hela portionen.

  • Den räckte till att därefter sitta sex timmar i soffan framför golfspelet på TV:n (nu j-lar Tommy har du inte en chans längre).

  • Den räckte till att skriva det här blogginlägget (men nu börjar jag känna mig väldigt orkeslös).

Jag är helt säker på att om någon hade varit hemma så att man hade fått klaga lite på hur synd det var om en så hade inget av ovanstående blivit gjort. Energin som åtgår till de båda typerna av verksamhet är tydligen lika.

Jag ska vara hemma i morgon också. Antagligen är jag mycket sämre i morgon. Antagligen får jag inte gjort hälften så mycket som idag - jag är verkligen jätteförkyld. Kan ni sätta er in i den situationen? Nä, tänkte väl det. Nu ska jag krypa ner i sängen om jag inte hinner svimma på vägen dit. Tvätta mig i ansiktet vill (och orkar) jag då rakt inte för min näsa är alldeles röd och det svider som faan om man tvättar den med tvål. Om jag orkar ska jag ringa sjukvårdsupplysningen och fråga om det verkligen ska kännas så här svårt då man är förkyld. Om jag inte lägger in några nya inlägg de närmaste dagarna har jag antagligen själv blivit inlagd...