onsdag 28 november 2007

...och nu ska man läsa revision också.

Det trodde man ju aldrig då man utbildade sig en gång i tiden. Inspektion - ja, men revison? Tiderna förändras och en del av den tillsyn vi jobbar med innebär numera också revison av de system för egenkontroll som alla livsmedelsföretag är skyldiga att ha. Kursen, som varar i två dagar med början idag, leds av en revisonsbyrå och de som gått den tidigare säger att det är en av de bästa kurser som de gått, så... det kanske blir kul! Karlstad - here I come!

Lovade i förrgår att jag skulle ringa en vän igår, men det uppenbarade sig inga luckor för telefonsamtal och idag och i morgon blir det svårt. Vännen: räkna med en signal på fredag, det är mindre fullbokat i almanackan då. Tro bara inte att jag struntade i att ringa eller att jag glömde bort det - jag ville verkligen prata.

Jag har förresten haft ett par bra dagar nu, vilket tyder på att det går åt rätt håll i alla fall. Bra vänner betyder mycket och jag ska ta vara på min väns ord från i måndags och på fredag kanske jag får mer tänkvärt att ta vara på.

Igår var det löneutbetalning och idag är pengarna slut. :)

Nä, men vi var iväg till Charlottenberg och det stora köpcentrat där och det man kan säga är att plånboken var tunnare då jag gick ut än då jag gick in. Skor inköptes till mig, Marcus och Marie, jag köpte en ny X-box eftersom den gamla drabbades av "fel nummer 20" häromdagen och jag räknar med att det är billigare att köpa en bättre begagnad än att laga just fel nummer 20. Hittade lite julgrejer också och så blev det ett par tavlor som kommer att passa utmärkt i mitt kök. Jag - som lovat mig själv att aldrig mer göra tavlor av köpta planscher - hittade ett par som inte gick att motstå.

Igår kom dessutom en bild från Crimson - en förstoring i 50x70 av min bild "Glas på två sätt" (finns på fotosidan). Nu hänger den i vardagsrummet i en björkram med passepartout i 70x100. Kul att äntligen se den i den storlek som jag velat se den i så länge. Den blev till ett blickfång då man kommer in i hallen och tittar mot vardagsrummet.

Förresten - en rolig sak med att X-boxen gick sönder var att Tommys inspelade pengar och samlade erfarenhet i Tiger Woods 2006 gick upp i rök. Så nu Tommy är du välkommen hem för spel på lika villkor. Nu finns det dessutom tre kontroller så nu behöver vi inte langa längre. Din spelare har dessutom fått ett annorlunda utseende. ;)

Strax dags att ge sig av till tåget mot Karlstad...