lördag 24 februari 2007

Vilken riktning?

Ännu en kväll med känslan av att inte vara på väg åt något håll. Det är ingen angenäm känsla alls. Den skulle kunna vara det om man i det mesta man höll på med var nöjd eller åtminstone kände en glädje eller en nyfikenhet. Men jag står still. Tar inga steg vare sig åt höger eller vänster, framåt eller bakåt. Möjligtvis känns det som om jag går runt det ena benet med hjälp av det andra. I cirklar.

Jag behöver ett mål. Jag behöver bestämma mig för en riktning. Våga ta ett par steg åt ena eller andra hållet. Göra något nytt. Men vad? Är det bäst att gå åt höger? Eller vänster? Eller spelar det ingen roll så länge man bara rör på fötterna? Så att man tar sig någonstans och får se nya horisonter?

Det känns som om det finns något i mig som vill ut. Något som måste uttryckas. Jag vet bara inte vad eller hur. Egentligen vet jag inte varför heller... bara att det är nödvändigt. Ju fler kvällar med känslan av att inte vara på väg någonstans desto svårare blir det första steget att ta. Jag måste hitta målet som får mig att röra på fötterna.