onsdag 13 augusti 2008

Putspust (och suck och stön, antagligen)

Idag ska jag åka och hyra en cementblandare igen (nä, jag vet att jag inte skrivit om det förut). Det var ett par veckor sedan förra gången jag hyrde en sådan. Mina minnen från det tillfället är blandade.

Anledningen till att jag ska hyra en sådan är att jag - återigen - ska försöka mig på att putsa den innervägg och den yttervägg som jag och Maries extrapappa Anders murade upp i garaget för omkring en månad sedan. Ni vet - det där garaget som ska bli en fotostudio. När man slänger på puts gör man det utmed lodräta lister med någon meters mellanrum och man gör det från golv till tak. Man jämnar ut och slätar till med hjälp av en bräda som man "sågar" sig upp med utmed listerna och med ett putsbräde. Sist gjorde jag tre sådana "golv-till-tak-strängar". Den första jag gjorde gick bra, den andra gick alldeles utmärkt och den tredje gick sisådär. När jag försökte mig på den fjärde gick allt åt helvete. Troligtvis hade jag vattnat väggen för mycket (jo, man ska vattna väggen först så att den inte suger vattnet ur putsbruket) vilket gjorde att putsen - efter att jag hade kommit ungefär en meter upp på väggen - gled ner i en härligt kladdig hög på golvet. Detta hände tre gånger innan jag, sur och grinig, bestämde mig för att lägga ner verksamheten. Jag hade tappat sugen.

När jag tittar ut genom fönstret regnar det, men jag hoppas att prognosen om lite lagom soligt i eftermiddag stämmer. Då ska jag ta upp den tappade sugen igen.

Den som är sugen på att slita lite är välkommen förbi. Det går åt ungefär 20 kilo bruk per kvadratmeter. Jag har 10-11 kvadratmeter kvar att göra. Bara 220 kilo bruk som ska upp alltså.

Uppdatering: Höll på att putsa väggar till 22.45 i går kväll och det gick skitbra! Nu återstår en yttervägg och två "kolumner" på en innervägg!