tisdag 15 januari 2008

Tradelajlanlej...

...å traledajsanhej... nämen oj va schärmen snurrar! Haha va kul alltså!!! Nu sk a ja skreva ett blogginlägg. Varför hetere inte blogginkast för? Haha... jaja... skit samma... i alla fall så har ja hjo... jo... eh, gjort en massa ikvälll.

Jag har inte ätit, till exemåpel! Bara 2 nutrilettpåsar sedan klockan tolv och femti.

Jag har inte tiittat på TV, eller jo, jag såg Bygglov men det räknas fasktiskt inte.

Sen har jag snytit mig heeeeeela långa kvällen för jag e jättesnorig.

Jag har no sålt en grej på Blocket ocskå. Om det heter tradera om man säljer på Tradera så heter de väl blockera om man lyckas kränga nåt på Blocket va? *fnissar*

Och så har jag vacks... (nu höll de på att bli ett stavfel)... jag har vaksat lister i hallen med vaxs! De luktade så himla gott av terpuntin tror jag att det stog på burken att det var i å jag höll väl på i någon timmme... om denna sjärmen ändå ville stå STILL!!! ...eller två och sen stälde jag upp altandörren lite på glennt.

Oj va näsan rinner, nu måste jag sluta för de blir snor mellan tangentborstangenterna och de e så himla ÄCKliT!!!

I morron ska Tommy få då... däng... i golf. Om TV:n står still.

Besatt!

Nu vet jag hur det känns att vara besatt. Visserligen har det funnits saker som upptagit mitt totala intresse förr, men det har nog mest handlat om obesvarad förälskelse för länge sedan och förälskelse är kanske inte besatthet utan mer ett sjukdomsliknande tillstånd där större delar av hjärnan står i pausläge...

Nej, det här handlar om något annat. Jag stod emot det ganska länge för jag tyckte inte om reklamfilmerna för denna företeelse som så många fallit för. Jag tänkte att det här ska jag aldrig syssla med. Men nu är det kört! Jag är fast, jag är inne och tittar flera gånger per dag och ibland flera gånger per timme. Oftast ger det ingenting, men emellanåt så har det hänt saker som gör att man spricker upp i ett leende. Känner sig lite rikare. När man kommer hem från jobbet springer man runt i huset för att se om det finns något mer som kan ge denna stimulans. Man lyfter på grejer, tittar i skåp, gör en tur ner till källaren. Hittar man inget känner man sig orolig, lite rastlös...

Den här besattheten kanske inte drabbar alla som provat, men... över 1000000 människor har faktiskt gjort det vilket antagligen är fler än antalet som röker i landet.

Jag traderar. På Tradera. Jag letar, hittar, fotograferar av, auktionerar ut och sitter sedan och kollar hur den två veckor långa auktionen sakta går mot sitt slut. Ser den första frånvaron av bud bytas mot dueller mellan olika köpare. En sak som inte fått något bud på en vecka kan på några timmar få tio bud. Det är spännande.

Jag har öppnat två nya konton. Ett för transaktioner av pengar mellan mig som säljare och auktionsvinnaren som köpare. Ett för att spara de pengar jag får in genom försäljningarna. De här pengarna är öronmärkta - de ska bara användas för mitt eget nöjes skull. Första anhalten är ett nytt objektiv till kameran. Canons 100-400 mm. Kostar 16000 i Sverige men cirka 12000 med moms och frakt från USA. Snart ska det bli mitt.

Det här är ett beroende som jag inte är så noga med att bli av med.