torsdag 31 januari 2008

Nu ska jag vränga ut och in på byxfickorna!

För nu ska det shoppas - jag, Tommy och Marie ska inreda en fotostudio. En centralt placerad lokal finns att hyra för en billig penning i åtminstone ett halvår. Här ska förmågan att fotografera i studio tränas upp. Här ska släkt, barn, vänner och olika sorters husdjur passera revy. Här ska släkt, barn, vänner och olika sorters husdjur utsättas för stark belysning. Här ska släkt, barn, vänner och olika sorters husdjur utsättas för tre nervösa och ovana studiofotografer...

Surfar runt på Cyberphoto, Scandinavian Photo och Kaffebrus. Kollar på blixtar, softboxar, fast belysning, sändare, bakgrunder, ställningar och stativ. Känner efter i fickorna - vränger dem ut och in - men allt jag hittar är ett och annat hål och sådant där gammalt bôs som av någon anledning alltid finns i fickor. Var är pengarna?

Jag är fattig som en kyrkråtta. Det ska inte hindra mig - här har jag världens chans att få prova på en hel del av det jag tror att jag vill syssla med. Det får bli avbetalning på längsta möjliga tid och vi får dela upp det på oss tre som ska vara med. Då blir det överkomligt. Kanske ville Tesa också vara med på ett hörn - då blir det ännu överkomligare. Med fler kockar blir det inte nödvändigtvis bättre soppa men det innebär fler idéer om ingredienser. Fler idéer om foto. Fler roliga diskussioner och mer kunskap.

När den värsta nybörjarskräcken har lagt sig vill jag prova TFP-fotografering. Time for Print. Den som vill bli fotograferad ställer upp gratis som modell mot att fotografen får träna och mot att modellen får en dvd med bilder från fotosessionen. Här handlar det inte om att göra någon vinst - bara om att träna och bli så säker på vad jag gör som möjligt.

Jag har varit på Skatteverket på starta-eget-information. Hjulet har fått en första liten knuff och det har satts i rullning. Nu får vi se vad som händer... hur fort kommer hjulet att rulla? Kommer det att stöta på kantsten och studsa i en helt annan riktning - kanske till och med bättre - än den jag tänkt mig? Kommer det att lägga sig platt på marken efter bara några meter? Kommer luften att gå ur? Vem vet? Jag känner bara att jag måste se vart det tar vägen... jag måste se om det rullar.

Jag måste se om humlan kan flyga.