söndag 30 december 2007

Årskrönika

Välkomna, välkomna ska ni vara till Hans Svenssons årskrönika. I soffan här har vi med oss huvudpersonen själv – Hans Svensson. Ja du Hans, det har varit ett händelserikt år med mycket upp- och nedgångar. Hur summerar man ett sådant år?

Det är svårt, helt klart… kommer att tänka på sången Höga berg och djupa dalar, ska jag sjunga lite av den kanske? Jag har en fantastisk sångröst!

Eh, njae… tack men nej tack kanske vi får säga, programtiden räcker inte till för sådana utsvävningar. Om vi går tillbaka till början på året, hur var det då? Du hade en dålig inledning, kan man kanske säga…

Hmmmpf! Jo, i början av säsongen så handlade ju det mesta om depressionen och om viljan men oförmågan att få äktenskapet att komma på rätt köl. Jag har sagt det tidigare – vi fick en bra karta att följa av vår familjerådgivare, men vi förstod inte kartsymbolerna och hittade därför inte rätt till målet.

I mars beslutade ni att gå åt var sitt håll, hur påverkade det dig?

Man kan nog säga att det påverkade mig för resten av säsongen. Är det säkert att jag inte får sjunga lite?

Ja, helsäkert!! Hur påverkade det dig?

På många sätt. Perioder med stor sorg över misslyckandet blandades med glädje över mitt nya förhållande med Marie. Hon har verkligen stöttat mig och jag har också flera goda vänner som jag inte vet hur jag skulle ha klarat mig utan. Spelet under försäsongen gick ofta bra offensivt sett, men ibland hade jag svårt att upptäcka tacklingar bakifrån och från sidan och vid flera tillfällen fick jag bäras ut på bår… en del försök till snygga passningar resulterade i baklängesmål, men det är väl sådant man får räkna med.

Vi känner ju alla till att det rent yrkesmässigt inte har fungerat så lysande. Hur har det fungerat på fritiden?

Den har betytt mycket – bland annat så gjorde jag, Marcus och Marie en resa till Catherine och Mattias Dahlgren och deras son Vincent i slutet av juli och början av augusti. De bor i Gnarp. Underbara människor! Viljan att börja med studiofotografering växte stort under det besöket och idag har jag planer på att skaffa lite av den utrustning som krävs. De kommer förresten och hälsar på i Arvika till sommaren – det ser jag fram emot!

Det har blivit en del festande?

Det där är ondskefulla rykten!! Vi har haft några fester med grillning och trevlig gemenskap på min altan, men det är aldrig någon som kräkts. Eller jo, förresten, men jag tänker inte lämna ut Therese så jag säger inget. Den 29 februari 2008 blir det en kombinerad Hall of fame-fest och skottårsfest. Det ska bli kul! Alla som brukar vara med är välkomna!

Höstsäsongen, vad har du för tankar kring den?

Tja, jag drog ju ner på de anabola och det gjorde att jag fick lite svängningar i humöret. Det var svårt att hitta rätt väg i mörkret. Kan jag få vinka till Marie, förresten? Hon sitter nog framför skärmen och tittar på mig nu?

Jaja, vinka då för helvete! Sen kan du fortsätta berätta och håll dig till ämnet!

Vafan, vill du ha stryk eller? Muckar du?

Snälla, sätt dig ner, du kommer ur bild om du ställer dig upp!

Jaha… jaja… det är ju inte bra. Jo, alltså, humöret gick upp och ner men på något vis så tycker jag att allting samtidigt gick framåt. När jag helt slutade med de anabola så gick jag ner mig igen, men jag tror att jag ser över kanten på hålet nu och även om det fortfarande känns jobbigt stundvis, så blir stunderna allt kortare.

Ja, det låter ju jävligt bra, hörrudu… och hur ser du på framtiden då? Nästa säsong?

Jag ser framåt med tillförsikt. Mina erfarenheter kommer jag alltid att bära med mig, fina minnen såväl som svåra och jobbiga. Men jag kommer att sätta upp nya mål för 2008. Satsa mer på eget välbefinnande... försöka orka med mer, både för min egen skull, men också för Marcus, Maries och för jobbets skull. Undvika människor som ger mig så lite som du. Herregud, är inte den här tråååååkiga intervjun slut snart? Och står inte Sveriges Television för slipsar då man är i TV? Hade de ingen snyggare till dig?

Jodå, jag tycker vi avslutar intervjun här. Hallå? Kan någon ta ut den här idioten ur studion innan jag gör något riktigt dumt?



Tack alla vänner för i år! Gott Nytt År till er alla!

Kramar från Hans