torsdag 4 september 2008

Noll koll.

Absolut noll. "Que?" som Manuel i Pang i Bygget skulle ha sagt. "I know noooothing. I'm from Göteborg".

Vid ett åskväder för elva dagar sedan stängde jag av modemet och datorn riktigt ordentligt (d v s jag drog ur sladdarna). Sedan dess har jag försökt få igång skiten igen utan att lyckas. Det brukar gå lätt genom att stänga av modemet och trycka på reset, eller om det är tvärtom. Men den här gången? Icke.

Jag har tryckt. Jag har resetat. Jag har gjort det i olika ordningsföljd. Jag har gjort det med datorn avstängd och jag har gjort det med datorn på. Fick jag det att fungera? Icke!

Fullständigt desperat fick jag ikväll för mig att skifta två sladdar i den blinkande saken med antenner på (huvudfiguren i det trådlösa nätverket, tror jag). Sen ångrade jag mig och utan att ha försökt starta Internet så skiftade jag tillbaks dem igen. De här två sladdarna har jag nämligen aldrig bytt plats på, så de kunde det ju inte vara.

Sedan provade jag uppgivet att kasta mig ut på nätet igen och... det funkade.

Varför då?

Tänk om bilar funkade på samma sätt... Plötsligt en dag startar inte bilen. Man kollar batteriet. Man kollar om det finns bensin i tanken. Byter tändstift. Inget händer.

Vad man skulle ha förstått är naturligtvis att man måste veva ner höger sidoruta innan man slår på tändningen. Då startar bilen. Försök inte förstå varför. Det bara är så...