torsdag 24 juli 2008

Jodå, jag finns kvar.

Det är bara det att jag har semester och alldeles för mycket att göra. Fast egentligen började det redan före semestern med en 60 timmar lång arbetsvecka i samband med Arvikafestivalen. Här följer en redogörelse för det jag kommer ihåg av de dryga tre veckor som jag inte skrivit i bloggen. Kanske blir det lite bilder också - fast de kommer nog lite senare.

Ok, nu kör vi:

30 juni till 6 juli: Arvikafestivalen för hela slanten. Campingplatsen etableras i början på veckan och vår uppgift är att se till så att de krav som vi ställt på vatten, toaletter, avfallshantering och på livsmedelsföretag uppfylls. Det handlar om cirka 13 000 campinggäster som, krasst uttryckt, ska kunna äta, kissa, skita och bo på ett säkert sätt. Under denna vecka uppstår ett samhälle i miniatyrformat (eller miniatyr och miniatyr, förresten). Någonstans mellan 40-50 livsmedelsföretag besöks av oss under veckan. De flesta av dem öppnar först då själva festivalen startar, vilket gör att trycket på oss blir särskilt stort under torsdagen och fredagen. Under torsdagen, fredagen och lördagen ska dessutom ljudnivåmätningar göras på ett antal konserter. På söndagen görs efterkontroller för att se om städning m m flyter på.

8 juli: en härlig eftermiddag hos Lotta Elofsson tillsammans med min son, Tommy och några till i Wermlands Fotografiska Sällskap. Det var första träffen på ett år och för tredje gången sedan WFS startade i början av 2005 var vi ute vid Lottas sommarstuga vid Skutberget. Marcus fick låna en kamera av Lotta (egentligen hennes son Pontus kamera) och Marcus tog massor av bilder. Tyvärr har jag inte lyckats få fram dem än, de ligger på Megaload men jag lyckas inte komma åt dem.

10 juli: Första gången jag fotograferade en liten bebis (sex veckor gammal) i studio. Trots att jag bara tog ett sextiotal bilder blev jag riktigt nöjd med flera av dem. En av bilderna kommer upp på fotosidan inom kort. Här kommer den redan nu (publicerad med tillstånd från den större killen i bilden):

11-13 juli: brorsan och hans dotter åkte upp med tåget från Göteborg och hälsade på. Trist väder, men kul ändå. Det var ett år sedan vi sågs sist...

16 juli: jag och Marie såg filmen Mamma Mia i Åmål. Den var bra, men inte lika bra som musikalen.

17 juli: påbörjade rivningen av Maries kök. Det gick bra fram tills vi stötte på dolda rör för vatten och avlopp som gick mellan hennes lägenhet och de ovanför. Här får vi bygga in rören i den bänk som är tänkt att stå där. Trist, men inte mycket att göra åt.

20 juli: Den här dagen fotograferade jag en lite större kille - han var hela nio månader gammal! Skillnaden mellan en sex veckor gammal bebis och ett nio månader gammalt barn är att den ena inte kryper ur bild medan den andra gör det. Här tog jag cirka 175 bilder på en timme och på många av dem är den lille killen på väg någonstans! :)

Likheten mellan en sex veckor gammal bebis och ett nio månader gammalt barn är att ingen av dem går att regissera.

Båda fotograferingarna var hur roliga som helst att göra.

21 juli: Marcus farmor kom på besök från Göteborg och hon stannar till och med idag, fredag. Marcus är hellycklig! Det är inte så ofta de ses.

22 juli: Maries extrapappa var här tillsammans med Maries mamma. Tillsammans med honom påbörjade jag ombyggnaden av garaget till en studio. Garageporten togs bort och den ersattes med en murad vägg som det så småningom ska in en ytterdörr i. Ytterligare en vägg murades upp lite längre in i garaget och efter den är det meningen att studion ska byggas upp. Mycket återstår att göra - oljetanken ska sågas ner och tas bort, väggarna ska putsas, dörrarna ska sättas in, klinkers ska läggas på golvet (för att få kvar så mycket av takhöjden som möjligt och för att en källare som översvämmas då och då mår bäst av klinkers som golvyta). Sedan ska en matta in, utmed väggarna ska svarta tyger hängas upp (med avbrott för längder i turkos och lila i den del av studion där fotograferingen inte sker, d v s i bakre änden). Dessa tyger har jag redan köpt in - jag fick tag i tunga och snyggt fallande möbeltyger för 20 kronor metern på Fabrikslagret i Åmotfors.

Hoppas kunna vara klar med studion inom någon månad eller två. Ju fortare desto bättre eftersom vi blir av med vår andra lokal från den 25 augusti.

Sådär. Nu ska jag försöka uppdatera bloggen lite oftare i fortsättningen.

Hoppas att ni alla har en härlig sommar!