torsdag 12 juni 2008

Dags att kalla in Det Okända?

För vad ska man tro? Utan att ha varit förberedd på att något sådant skulle kunna hända, har jag två kvällar i rad råkat ut för händelser som jag inte kan förklara. Saker som fått håren att resa sig på kroppen.

I förrgår kväll inträffade den första händelsen. Marcus låg uppe på övervåningen och sov och jag var i badrummet på bottenvåningen där jag tog en varm dusch. Plötsligt fick jag en våldsam olustkänsla och trots duschens varma strålar kändes allting plöstligt kallt. Som om det drog en kall il genom rummet och den ilen varade i flera minuter. Då jag kom ut ur badrummet blev allt som vanligt igen och jag tänkte inte så mycket mer på det. Huden som nyss var alldeles knottrig blev slät (nåja) igen.

I går kväll, vid tiotiden ungefär, låg Marcus åter och sov på övervåningen. Själv låg jag på soffan på nedervåningen och tittade på TV. Plötsligt hörde jag någon som gick nerför trappan - den knarrar nämligen rätt rejält. 14 rejäla steg. Marcus har som vana att gå ner bara några minuter efter att han lagt sig (han måste alltid göra något - kissa eller visa mig en bild i ett reklamblad med leksaker eller bara ge mig en kram). Fast det brukar inträffa omring kvart över åtta - inte vid tiotiden. Jag ropade på honom flera gånger, men fick inget svar så jag gick upp på övervåningen och tittade och där låg han och sov.

Hur förklarar man detta?

Blir jag idiotförklarad nu?

En sak är säker - skulle jag se en dödsannons i tidningen efter förre ägaren till huset så lovar jag att ringa efter Det Okända.

Någon mer som råkat ut för något liknande?