onsdag 7 maj 2008

11 dagar...

...utan att ha skrivit i bloggen känns frustrerande. Det händer väl saker? Det är inte tiden som saknas, det är orden som leker kurragömma med mig i perioder. Att skriva ett blogginlägg går oftast fort, bara orden finns där.

Vad har hänt då?

Sommarmöblerna har åkt ut på altanen och vi har redan hunnit grilla ett par gånger. Båda gångerna började med fint väder, fast grillpremiären slutade med kraftig vind och en kortlek som försökte ge sig till väders och grilltillfälle nummer två slutade med duggregnsvinegrette i salladen. Ikväll eller i morgon blir det ett nytt försök - som det ser ut nu kommer både början och slutet att äga rum i strålande solsken. Tredje gången gillt, liksom.

Jag har varit på Djurönäset utanför Stockholm ett par dagar - årsmöte och användarträff för den användarförening som finns för ett av de program vi använder i jobbet. Jag brukar umgås med en kollega från Kristinehamn då jag åker på den här träffen och han var med i år också. Vi har rätt kul! Bland annat definierade vi en ny kulör - storköksbrun. Alla vet hur den ser ut eftersom alla kommer ihåg brunsåsen man fick då man gick i skolan och i en färgaffär skulle man mycket väl kunna säga att man är ute efter en väggfärg som ska dra mot storköksbrunt. Säljaren skulle genast förstå och bryta fram exakt rätt kulör. Nåväl, vid desserten efter middagen kallade Eddie till sig en av servitörerna och kommenterade nougatsåsen såhär: "Ursäkta mig, såsen var mycket god men den hade vunnit på att vara en nyans ljusare. Nu var den praktiskt taget storköksbrun". Servitören fann sig fort och förklarade att det nog kunde bero på att det låg ett dagis utanför hotellet och att det måste ha blivit en sammanblandning...

Apropå grillning - jag har för första gången någonsin haft ett par gummiskor i ugnen. Visserligen utan fyllning och bara i 50 graders värme, men ändå! I söndags hälsade nämligen jag, Marie och Marcus på hos ett par som Marie känner och de har sin sommarstuga vid en sjö med en långgrund strand. Marcus tappade en leksak i vattnet och glömde helt bort att han hade skor och inte stövlar på sig... blötare gummiskor har jag aldrig sett och vad gör man när han ska ha dem nästa dag och man inte har torktumlare? Varmluftsugn funkar, jag lovar! Inte lika bra men efter tre timmar var de torra! :)

Sådär - det var en liten uppdatering av vad som hänt den senaste tiden.