tisdag 23 oktober 2007

Sju sanningar

Jag har blivit utmanad av Therese och en del av er kommer att drabbas av detta...

Här är reglerna:

1. Länka till den som har utmanat dig.

2. Berätta 7 sanningar om dig själv.

3. Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.

4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat.

Mina sanningar

1. Jag står inte på mig tillräckligt. Jag är för lättpåverkad när det gäller att göra vad andra vill att jag ska göra och jag viker mig för lätt för andras vilja. Hänger på, liksom. Jag ärver inte andras åsikter, det är inte så jag menar, men jag vill inte göra någon besviken genom att inte göra det de vill att jag ska göra. Vilket ibland gör att jag själv blir besviken.

2. Jag avskyr yta. Ett polerat yttre, ett fint skal eller en schysst lack som döljer ett fult inre får mig att må dåligt. Program på TV som bara snuddar vid ytan, som gör ickesanningar till dagens viktigaste händelser är rena kräkmedlet. Som Jerry Springer. Program som bara lockar fram dåliga sidor hos folk.

3. Jag är, trots att jag alltid hävdat motsatsen, ett gränsfall till att vara prylbög. Jag älskar nya saker, framför allt elektronik. Allt med sladd och knapp går hem så länge designen är snygg. Jag lyckas alltid motivera varför jag måste skaffa det jag inte behöver och jag tar det gärna på avbetalning om pengarna inte räcker för stunden. Det här är en underlig egenskap. På vilket sätt gör den mig lyckligare? Jag vet inte. Det som är nytt är bara nytt tills man fått det i sin hand, sedan är det - oundvikligen - begagnat och mindre värt.

4. Jag är en ickekarriärist. Har inga ambitioner att göra karriär - det som är viktigast för mig är det lilla livet. Marcus står högst upp på min "viktigt-i-livet-lista".

5. Jag lyder gärna minsta motståndets lag, så länge det inte är absolut nödvändigt att göra en viss sak på ett visst sätt. Tråkiga saker är till för att undvikas och livet är en kryssning mellan dessa saker.

6. Jag är en lyssnare och en tänkare mer än en talare. Jag uppfattas nog som blyg, men är det inte (längre). Det är bara det att medan andra talar om något så funderar jag och då jag funderat tillräckligt för att säga något så har de andra redan börjat prata om något annat.

7. Jag spenderar alldeles för mycket tid med att vränga på ord. Tänk på det, alla ni som pratar med mig - medan ni pratar pågår något slags maskineri i bakgrunden där era ord behandlas, förvrängs och mosas i ständiga försök att komma ut som något nytt och helst knäppt eller roligt.

De jag har utmanat hittills är:

Annika Ekebert
Tommy Jansson
Marie Harén
Catherine Dahlgren

Om jag kommer på fler med någon form av blogg eller hemsida så ska jag utmana tre till.