måndag 1 oktober 2007

Hall-eluja!

Eller vad man nu ska kalla det här inlägget. Några av er vet att hallen hemma i huset varit föremål för mycket frustration. Slitet klinkers i omväxlande grönt och vitt där man kommer in, här och var av den gamla spruckna sorten utan fog - klinkersplattor som ligger löst fast de borde sitta fast. Därefter en sliten ekparkett vinkelrätt mot klinkersfältet. Denna parkett övergår sedan i vardagsrummets relativt nyslipade parkett (nåja, det var fyra år sedan).

Antal förvaringsmöjligheter i hallen - borträknat hatt- och skohylla: 0. Ja, noll. Hatt- och skohyllan stod längst in i hallen vilket gjorde att i alla fall skohyllan inte användes. Man tar ju av sig skorna vid dörren och sedan är man för lat för att flytta dem till sin rätta plats.

Efter fyra års tänkande och cirka sju timmars krypande (vilket resulterat i att jag genom värk upptäckt cirka 35 nya muskler) så ligger nu det nya golvet på plats. Det finns en garderob inne i ena hörnet och ett linneskåp nära badrummet. Ett städskåp som stängs med ett draperi kommer att byggas in i ett annars helt oanvändbart utrymme. Ett skoskåp, som jag ska bygga själv efter en idé jag stulit från EM (möbelföretaget), kommer att hålla hallen kliniskt ren från skor. Ytterkläder kommer att kunna hängas på krokar ovanför elementet i hallen, precis där man kommer in. Det ska bli skönt att kunna få våta ytterkläder torra snabbt.

Nästa steg blir att tapetsera, så nu åker spacklet fram. Sen ska lite dörrposter kläs in med trä och de dörrar som finns kvar ska målas i en färg som bryts något mörkare än tapeten (färgen kommer att dra lite åt cappucinohållet).

Före- och efterbilder kommer så småningom.

Annars har inte så mycket hänt de senaste dagarna - jag har varit sjuk och det har blivit mycket sömn (frukost runt 11.30). Det har blivit en hel del golfspel på TV:n. Tommy var på besök en kväll och det är alltid trevligt - golfspel, Maries hembakta pizza och kortspel till framåt 01.00 på natten.

I eftermiddag, då jag kommer hem, kommer jag att mötas av en betydligt varmare och mer ombonad hall. Hall-eluja!