måndag 12 november 2007

...och min andra! :)

The Mission - Butterfly on a wheel

Kan du så kan jag!

Tesa lägger ut en massa musikvideos på sin blog, så... här kommer min första. En grupp som jag aldrig skulle ha hört talas om i fall det inte hade varit för Catherine i Gnarp.

Där ser man... Catherine fick mig att upptäcka en grupp som jag inte visste fanns och Tommy fick mig att upptäcka en författare jag inte kände till. Vänner berikar! :)

Tack!

Within Temptation - Frozen


Ninaninnanannanaaaa, ninnaninnanannaninna...

...nininannana, nininannana,ninninanananina...

Med rätt melodi så inser ni att det här är signaturen till ett gammalt fint TV-program som gick när jag var ung (yngre). Dagens boktips tror jag det hette. Eftersom det programmet inte längre finns, ser jag det som min roll att ta över rollen att informera om bra böcker.

Är ni sugna på en bra deckare så tror jag, efter att ha läst två böcker och efter att ha börjat på den tredje av Peter Robinson, att vilken bok som helst av denna författare kan rekommenderas. Bara titlarna är underbara i sig - eller vad sägs om "Efter alla år av saknad" och "En ovanligt torr sommar"? Böcker som utspelar sig i England, med ett språk och med person- och miljöskildringar som är alldeles fantastiska. Lägg därtill handlingar som känns möjliga - inte konstruerade. Lägg till inledningar som fångar intresset från första raden text, lägg till slut som känns realistiska och genomtänka och lägg till en önskan om att fortfarande ha boken oläst då du läst färdigt sista sidan - då har du Peter Robinsons deckare i ett nötskal.

Tack till Tommy, som rekommenderade mig att läsa böcker av denna författare. Och tack till Marie som gav mig "En ovanligt torr sommar" i farsdagspresent igår! :)

Seså, lämna min blogg nu och köp dig en bra julklapp på Bokus.

Följde en länk...

...i en kommentar till ett av Tesas blogginlägg. Hamnade i ett Monty Pythoninslag där en man spelar orgel genom att frenetiskt slå på två möss som piper (eller piper och piper, det lät mer som om luften gick ur dem). Monty Python är gamla favoriter, så jag kollade på fler klipp med dem på YouTube. Försökte hitta sketchen med maraton för inkontinenta, 100 meter bröstsim för icke simkunniga och 100 meter för folk utan lokalsinne, men fann den inte. Kom i stället att tänka på den här godingen, som hör till favoriterna bland Galenskaparnas material.