onsdag 20 februari 2008

En uppdatering

Kommer ni ihåg rivningen av byggnaden i hamnen? Så här såg det ut då:


Så här såg det ut igår eftermiddag. Som om en jättestor insekt hade landat...

5 kommentarer:

Tesa sa...

Och vad var tanken med hela rivningen? Att det skulle bli bättre...eller sämre?

Hans Svensson sa...

Bättre såklart! De är ju inte klara - hela byggnaden ska ju bort. :)

Äntligen ser man vattnet från stan. Äntligen kan man använda området till något vettigt och förhoppningsvis göra något vackrare än en magasinsbyggnad.

På bara några år har ett skrotupplag, ett par oljecisterner och en 130 meter lång magasinsbyggnad försvunnit från hamnen. Staden återknyter sin kontakt med vattnet. Ordnar man sedan bara ett par undergångar eller ett par övergångar så att man slipper järnvägsbomseländet så blir det här ett område som kan utvecklas på ett riktigt roligt sätt.

Tesa sa...

Ok! Ja då förstår jag, trodde det skulle bli nåt annat hemskt istället.

Tommy sa...

Du menar att ju mer de plockar ner desto bättre blir vädret? (Enligt bilderna)

Eller?

Hans Svensson sa...

Jo, du har fattat det hela rätt Tommy. Låt oss därför även demontera järnvägsstationen, hamnmagasinen och en känd restaurang. Detta bör innebära blå himmel med inslag av vita molntussar under våren. För att så småningom få sommar med strålande sol krävs nog mer, gissningsvis får man demontera de centrala delarna av staden... kanske blir det nödvändigt att flytta Westra Wermlands Sparbank och andra företag till nya lägen. För en riktig kanonsommar tror jag att Fågelmannen längst norr ut på torget måste flytta söderut och ställas på en undanskymd plats i Stömne.