måndag 19 mars 2007

Rörigt

Det är nog rätta ordet för livet just nu. Kajsa och jag går isär... massor av tankar går genom huvudet men jag kommer inte att skriva om dem här... det räcker att säga att det är rörigt. Känslor, minnen, trötthet, ömsesidig besvikelse och förlust blandas med tankar om praktiska saker. Hur löser man allting så att det blir på bästa sätt för oss båda och för Marcus? Hur får man tag i en lägenhet som Kajsa trivs med när det inte finns några lägenheter i stan? Enstaka bostadsrätter, ja, men urvalet är inte enormt...

Huvudet är fullt upptaget av allt som händer runt omkring mig nu och tankarna på foto känns långt borta. Ändå är vi några som ska åka ner en sväng till Elmiamässan i Jönköping den 31:e mars. Tre, fyra timmars resa följt av sex timmars foto och sug efter det bästa (och antagligen dyraste) följt av tre, fyra timmars resa hem igen. Det ska bli kul!

Skulle gärna vilja ha Canons 100-400/4,5-5,6 L IS USM... de kanske har 80% mässrabatt på Elmia? Nä...

Andra saker som är på gång är en fototur till Ryrhalvön (Melleruds kommun) då blåsipporna blommar - hoppas vi inte missar det, det är inte så lätt att hålla reda på när blomningen sker då man bor tio mil därifrån.

Idag ska jag beställa bilder åt ett par kompisar - det ska bli kul. Det är så roligt att kunna ta i bilderna som man annars bara ser på en skärm och det är kul att de gillas av någon mer än mig själv.

Jaja... inte mycket att skriva om, men det var några rader i alla fall.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter riktigt rörigt du...
Jag tillhör ju en av dem som möter upp vid Elmia (jepp, jag är fortfarande på!) så jag håller dig sällskap i dreglandet efter stora feta kameror och alldeles för dyra objektiv. Ugh...pengar, var finns ni? Varför kommer ni aldrig till mig?

Kan förövrigt berätta att backarna i Uddevalla börjat välla över av krokusar i blått, gult och lila och på några ställen blandas de med snödroppar. Kan säga till om jag ser blåsippor för då är det nog inte långt kvar innan de kommer i Mellerud.

Anonym sa...

Japp...det låter rörigt, trist, tråkigt, beklagligt, sorgligt...men...kanske det så småningom blir riktigt bra för alla parter.

Här är en till som väntar på sipporna. Nu kliar det i fingrarna att få plocka fram makrot och riktigt få kräla omkring i leran efter de små :)))

Kraaam!
Annika

Anonym sa...

Ja förstår dig på sätt & vis,
då jag har det rörigt i mitt liv jag oxå,
för att inte tala på mitt hem som man kan tro har träffats av en orkan, storm & även av ett 3:e världskrig :)
Allt kommer ta tid men det blir väl ordning på torpet den dagen man vet vart skåpet skall stå, & färgen har torkat på väggarna.
Även om man inte ser glimten av det just nu i allt kaos.

Men Elmia finns ju som du säger & macro Blåsippor & alla andra blommor & knoppar som pånytt föds.
Denna tiden är ju helt klart den bästa då man har de rätta årstiderna framför sig.
Vintern är ju vacker på sitt sätt men känns ändå lång innan man får det ljus man behöver för att må riktigt bra, I Dalsland blir det ju aldrig riktig vinter nu för tiden, om man inte räknar med snökaoset förra året haha
Man kanske ska vara glad man inte bor längre upp än man gör...
å då tänker jag på just ljuset samtidigt som jag blev helt förälskad i Björkliden, Abisko då jag var där & vandrade för ett par år sen, dit ska jag ju igen helt klart, men att bo där, nja det är nog för mörkt för mig.

Du får ta dag för dag & orka kämpa vidare allt ordnar sig fast man inte tror det just nu.

Jag tänker ju som så här att det blir en nystart för mig å jag tänker inte slarva bort resten av mitt liv på saker som jag inte gillar eller inte vill göra.
Utan tänka på mig själv lite mer & utgå ifrån vad vill jag med mitt liv å försöka uppnå de drömmar som verkligen betyder något för mig.

Kram

Anonym sa...

Hej Hans!
Ja det är rörigt ett tag men jag lovar dig att det bara blir bättre och bättre.... Tänk på allt som väntar på dig därute!!!
Jag har ju som du vet oxå gått igenom ett helvete men nu har jag det så jävla bra alltså. Synd bara att jag inte kan få nått jobb :o(
det är det enda som skulle göra susen nu... Men det kanske kommer till mig när jag minst anar det!
Just nu lever jag enbart för barnen och det känns väldigt bra, sen att jag har lite sex emellanåt gör ju heller inget ;o) Wow alltså Hans ta vara på livet du lever oxå bara en gång!!!!
Kram å ha det så jävla bra på fotomässan.
Kramizar

Hans Svensson sa...

Tack alla för det ni skrivit! Uppskattas!

Malin - jag vet att du gått igenom ett helvete. Skönt att få höra att det är över och att du mår bra. Jag själv har inte gått igenom ett helvete. Tvärtom. Ibland funkar det inte riktigt som man vill ändå... Jag kommer att ta vara på livet, leva för Marcus men också för att jag själv, Kajsa och alla andra som jag bryr mig om ska ha det bra och för att allt ska fungera så bra som möjligt för alla.

Anonym sa...

Tänkte inte skriva så mkt här, alla goda råd blir iaf så "fadda" och "platta". När man sitter i er sits så finns liksom ingen tröst ändå...tyvärr...

Jag ville mest bara skriva att du vet att jag tänker på er och att du vet var jag finns om ngn av er behöver mig...när som helst på dygnet, så tveka inte...

Å krama om Kajsa också från mig, även om hon inte tror det så bryr jag mig om henne också...mkt...